marsrutas

Dubičiai - Krokšlys

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 11 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 3 val.

Norintys plaukti visa Ūlos upe, tekančia per Lietuvą, pradeda maršrutą nuo Dubičių. Šį maršrutą renkasi daugiausia užsieniečiai (lenkai, vokiečiai ir kt.). Nuo Dubičių iki Krokšlio upė teka kanalu. Plaukimo metu daugiausiai matomi platūs dzūkų nuo seno dirbami laukai.

marsrutas

Krokšlys - Rudnia

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 10 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 3 val.

Dauguma lietuvių turistinį žygį pradeda nuo Krokšlio kaimo. Šiame kaime įsikūrusi ir mūsų stovyklavietė, todėl plaukimą itin patogu pradėti nuo šio Ūlos kranto. Tai viena iš gražiausių, tačiau ir neramiausių atkarpų: srauni tėkmė, daug nuvirtusių medžių, netikėtų posūkių, ypač vaizdingi aukšti skardžiai. Tai suteikia turistams daugybę įspūdžių ir aštrių pojūčių.

marsrutas

Rudnia - Kašėtos - Pauosupė

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 12 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 4 val.

Žygį galima pradėti nuo Ūlos ežero arba nuo Rudnios užtvankos.Rudnia tai bažnytkaimis Ūlos pakrantėje, ji unikali tuo, kad prieš keletą šimtmečių šiame kaime lydyta balų rūda. Čia galite pasigrožėti medine bažnyčia, taip pat pasimėgauti vandens malūno užtvankos kaskadomis ar pasimaudyti Ūlos ežere. Nuo Rudnios prasideda žemesni krantai ir itin gražus Dzūkijos kraštovaizdis. Ūla labai vingiuota ir įdomi - čia daug kliūčių ir iššūkių, kurie privers pasitelkti geriausius baidarių valdymo įgūdžius. Toliau - Kašėtų gatvinis kaimas pasižymintis tradicine dzūkiška architektūra.

marsrutas

Pauosupė - Zervynos

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 8 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 2 val.

Nuo Pauosupės kaimo reikalingi Dzūkijos nacionalinio parko leidimai. Šalia Pauosupės kaimelio, dešiniajame Uosupio upelio krante, yra žinomo rašytojo A. Matučio garsioji drevė-muziejus.

marsrutas

Zervynos - Mančiagirė

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 6 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 2 val.

Zervynų kaimas - vienas gražiausių Dzūkijoje. Jis paskelbtas architektūros paminklu ir yra didžiausias Lietuvos etnografinis kaimas. Nuo Zervynų Ūla pradeda graužtis per supustytą kopų ruožą. Leidžiantis žemyn upe Mančiagirės link, prasideda gamtos paminklu paskelbti Mančiagirės skardžiai - raiškios upės kilpos, aukšti byrančio smėlio krantai.

marsrutas

Mančiagirė - Trakiškiai

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 9 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 3 val.

Plaukiant žemyn link Žiūrų, atsiveria įspūdingi smėlėti skardžiai. Kairiajame upės krante – vienas lankomiausių turistų objektų - šaltinis “Ūlos akis”. Tai paslaptinga legendomis apipinta versmė-šaltinis. Jame nuolat kunkuliuoja stipraus vandens srauto keliamas smėlis - kaip sako vietiniai, „šalcinis alma“. Žiūrai įžymūs ne tik gausiais medinės architektūros paminklais, čia taip pat dar daug meistrų, tęsiančių senųjų amatų - pynimo iš šiaudų, vytelių ir balanų, audimo - tradicijas. Netoliese už Žiūrų priplauksite Trakiškų kaimą ir stovyklavietę.

marsrutas

Trakiškiai - Paūliai

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 5 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 2 val.

Už Paūlių upė teka pakankamai lygia vaga ir tik pievose išnyra keletas kilpų. Žemiau Paūlių (ties Mardasavu) upė išplatėja ir įteka į Merkį.

marsrutas

Krokšlys - Rudnia - Kašėtos

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 20 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 6 val.

Dauguma lietuvių turistinį žygį pradeda nuo Krokšlio kaimo. Šiame kaime įsikūrusi ir mūsų stovyklavietė, todėl plaukimą itin patogu pradėti nuo šio Ūlos kranto. Tai viena iš gražiausių, tačiau ir neramiausių atkarpų: srauni tėkmė, daug nuvirtusių medžių, netikėtų posūkių, ypač vaizdingi aukšti skardžiai. Tai suteikia turistams daugybę įspūdžių ir aštrių pojūčių. Rudnia tai bažnytkaimis Ūlos pakrantėje, ji unikali tuo, kad prieš keletą šimtmečių šiame kaime lydyta balų rūda. Čia galite pasigrožėti medine bažnyčia, taip pat pasimėgauti vandens malūno užtvankos kaskadomis ar pasimaudyti Ūlos ežere. Nuo Rudnios prasideda žemesni krantai ir itin gražus Dzūkijos kraštovaizdis. Ūla labai vingiuota ir įdomi - čia daug kliūčių ir iššūkių, kurie privers pasitelkti geriausius baidarių valdymo įgūdžius. Toliau - Kašėtų gatvinis kaimas pasižymintis tradicine dzūkiška architektūra.

marsrutas

Krokšlys - Mančiagirė

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 36 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 11 val.

Dauguma lietuvių turistinį žygį pradeda nuo Krokšlio kaimo. Šiame kaime įsikūrusi ir mūsų stovyklavietė, todėl plaukimą itin patogu pradėti nuo šio Ūlos kranto. Tai viena iš gražiausių, tačiau ir neramiausių atkarpų: srauni tėkmė, daug nuvirtusių medžių, netikėtų posūkių, ypač vaizdingi aukšti skardžiai. Tai suteikia turistams daugybę įspūdžių ir aštrių pojūčių. Rudnia tai bažnytkaimis Ūlos pakrantėje, ji unikali tuo, kad prieš keletą šimtmečių šiame kaime lydyta balų rūda. Čia galite pasigrožėti medine bažnyčia, taip pat pasimėgauti vandens malūno užtvankos kaskadomis ar pasimaudyti Ūlos ežere. Nuo Rudnios prasideda žemesni krantai ir itin gražus Dzūkijos kraštovaizdis. Ūla labai vingiuota ir įdomi - čia daug kliūčių ir iššūkių, kurie privers pasitelkti geriausius baidarių valdymo įgūdžius. Toliau - Kašėtų gatvinis kaimas pasižymintis tradicine dzūkiška architektūra. Nuo Pauosupės kaimo reikalingi Dzūkijos nacionalinio parko leidimai. Šalia Pauosupės kaimelio, dešiniajame Uosupio upelio krante, yra žinomo rašytojo A. Matučio garsioji drevė-muziejus. Zervynų kaimas - vienas gražiausių Dzūkijoje. Jis paskelbtas architektūros paminklu ir yra didžiausias Lietuvos etnografinis kaimas. Nuo Zervynų Ūla pradeda graužtis per supustytą kopų ruožą. Leidžiantis žemyn upe Mančiagirės link, prasideda gamtos paminklu paskelbti Mančiagirės skardžiai - raiškios upės kilpos, aukšti byrančio smėlio krantai.

marsrutas

Rudnia - Žiūrai

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 33 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 9 val.

Žygį galima pradėti nuo Ūlos ežero arba nuo Rudnios užtvankos. Rudnia tai bažnytkaimis Ūlos pakrantėje, ji unikali tuo, kad prieš keletą šimtmečių šiame kaime lydyta balų rūda. Čia galite pasigrožėti medine bažnyčia, taip pat pasimėgauti vandens malūno užtvankos kaskadomis ar pasimaudyti Ūlos ežere. Nuo Rudnios prasideda žemesni krantai ir itin gražus Dzūkijos kraštovaizdis. Ūla labai vingiuota ir įdomi - čia daug kliūčių ir iššūkių, kurie privers pasitelkti geriausius baidarių valdymo įgūdžius. Toliau - Kašėtų gatvinis kaimas pasižymintis tradicine dzūkiška architektūra. Nuo Pauosupės kaimo reikalingi Dzūkijos nacionalinio parko leidimai. Šalia Pauosupės kaimelio, dešiniajame Uosupio upelio krante, yra žinomo rašytojo A. Matučio garsioji drevė-muziejus. Zervynų kaimas - vienas gražiausių Dzūkijoje. Jis paskelbtas architektūros paminklu ir yra didžiausias Lietuvos etnografinis kaimas. Nuo Zervynų Ūla pradeda graužtis per supustytą kopų ruožą. Leidžiantis žemyn upe Mančiagirės link, prasideda gamtos paminklu paskelbti Mančiagirės skardžiai - raiškios upės kilpos, aukšti byrančio smėlio krantai. Plaukiant žemyn link Žiūrų, atsiveria įspūdingi smėlėti skardžiai. Kairiajame upės krante – vienas lankomiausių turistų objektų - šaltinis “Ūlos akis”. Tai paslaptinga legendomis apipinta versmė-šaltinis. Jame nuolat kunkuliuoja stipraus vandens srauto keliamas smėlis - kaip sako vietiniai, „šalcinis alma“. Žiūrai įžymūs ne tik gausiais medinės architektūros paminklais, čia taip pat dar daug meistrų, tęsiančių senųjų amatų - pynimo iš šiaudų, vytelių ir balanų, audimo - tradicijas.

marsrutas

Zervynos - Puvočiai

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 22 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 8 val.

Zervynų kaimas - vienas gražiausių Dzūkijoje. Jis paskelbtas architektūros paminklu ir yra didžiausias Lietuvos etnografinis kaimas. Nuo Zervynų Ūla pradeda graužtis per supustytą kopų ruožą. Leidžiantis žemyn upe Mančiagirės link, prasideda gamtos paminklu paskelbti Mančiagirės skardžiai - raiškios upės kilpos, aukšti byrančio smėlio krantai. Plaukiant žemyn link Žiūrų, atsiveria įspūdingi smėlėti skardžiai. Kairiajame upės krante – vienas lankomiausių turistų objektų - šaltinis “Ūlos akis”. Tai paslaptinga legendomis apipinta versmė-šaltinis. Jame nuolat kunkuliuoja stipraus vandens srauto keliamas smėlis - kaip sako vietiniai, „šalcinis alma“. Žiūrai įžymūs ne tik gausiais medinės architektūros paminklais, čia taip pat dar daug meistrų, tęsiančių senųjų amatų - pynimo iš šiaudų, vytelių ir balanų, audimo - tradicijas. Už Paūlių upė teka pakankamai lygia vaga ir tik pievose išnyra keletas kilpų. Žemiau Paūlių (ties Mardasavu) upė išplatėja ir įteka į Merkį. Merkys leis pailsėti nuo intensyvaus irklavimo, netrukus ir Puvočiai.

marsrutas

Dubičiai - Krokšlys - Pauosupė

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 33 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 9 val.

Visas maršrutas: Dubičiai - Krokšlys - Rudnia - Kašėtos - Pauosupė. Norintys plaukti visa Ūlos upe, tekančia per Lietuvą, pradeda maršrutą nuo Dubičių. Šį maršrutą renkasi daugiausia užsieniečiai (lenkai, vokiečiai ir kt.). Nuo Dubičių iki Krokšlio upė teka kanalu. Plaukimo metu daugiausiai matomi platūs dzūkų nuo seno dirbami laukai. Dauguma lietuvių turistinį žygį pradeda nuo Krokšlio kaimo. Šiame kaime įsikūrusi ir mūsų stovyklavietė, todėl plaukimą itin patogu pradėti nuo šio Ūlos kranto. Tai viena iš gražiausių, tačiau ir neramiausių atkarpų: srauni tėkmė, daug nuvirtusių medžių, netikėtų posūkių, ypač vaizdingi aukšti skardžiai. Tai suteikia turistams daugybę įspūdžių ir aštrių pojūčių. Rudnia tai bažnytkaimis Ūlos pakrantėje, ji unikali tuo, kad prieš keletą šimtmečių šiame kaime lydyta balų rūda. Čia galite pasigrožėti medine bažnyčia, taip pat pasimėgauti vandens malūno užtvankos kaskadomis ar pasimaudyti Ūlos ežere. Nuo Rudnios prasideda žemesni krantai ir itin gražus Dzūkijos kraštovaizdis. Ūla labai vingiuota ir įdomi - čia daug kliūčių ir iššūkių, kurie privers pasitelkti geriausius baidarių valdymo įgūdžius. Toliau - Kašėtų gatvinis kaimas pasižymintis tradicine dzūkiška architektūra. Nuo Pauosupės kaimo reikalingi Dzūkijos nacionalinio parko leidimai. Šalia Pauosupės kaimelio, dešiniajame Uosupio upelio krante, yra žinomo rašytojo A. Matučio garsioji drevė-muziejus.

marsrutas

Krokšlys - Žiūrai - Puvočiai

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 50 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 16 val.

Dauguma lietuvių turistinį žygį pradeda nuo Krokšlio kaimo. Šiame kaime įsikūrusi ir mūsų stovyklavietė, todėl plaukimą itin patogu pradėti nuo šio Ūlos kranto. Tai viena iš gražiausių, tačiau ir neramiausių atkarpų: srauni tėkmė, daug nuvirtusių medžių, netikėtų posūkių, ypač vaizdingi aukšti skardžiai. Tai suteikia turistams daugybę įspūdžių ir aštrių pojūčių. Rudnia tai bažnytkaimis Ūlos pakrantėje, ji unikali tuo, kad prieš keletą šimtmečių šiame kaime lydyta balų rūda. Čia galite pasigrožėti medine bažnyčia, taip pat pasimėgauti vandens malūno užtvankos kaskadomis ar pasimaudyti Ūlos ežere. Nuo Rudnios prasideda žemesni krantai ir itin gražus Dzūkijos kraštovaizdis. Ūla labai vingiuota ir įdomi - čia daug kliūčių ir iššūkių, kurie privers pasitelkti geriausius baidarių valdymo įgūdžius. Toliau - Kašėtų gatvinis kaimas pasižymintis tradicine dzūkiška architektūra. Nuo Pauosupės kaimo reikalingi Dzūkijos nacionalinio parko leidimai. Šalia Pauosupės kaimelio, dešiniajame Uosupio upelio krante, yra žinomo rašytojo A. Matučio garsioji drevė-muziejus. Nuo Pauosupės kaimo reikalingi Dzūkijos nacionalinio parko leidimai. Zervynų kaimas - vienas gražiausių Dzūkijoje. Jis paskelbtas architektūros paminklu ir yra didžiausias Lietuvos etnografinis kaimas. Nuo Zervynų Ūla pradeda graužtis per supustytą kopų ruožą. Leidžiantis žemyn upe Mančiagirės link, prasideda gamtos paminklu paskelbti Mančiagirės skardžiai - raiškios upės kilpos, aukšti byrančio smėlio krantai. Plaukiant žemyn link Žiūrų, atsiveria įspūdingi smėlėti skardžiai. Kairiajame upės krante – vienas lankomiausių turistų objektų - šaltinis “Ūlos akis”. Tai paslaptinga legendomis apipinta versmė-šaltinis. Jame nuolat kunkuliuoja stipraus vandens srauto keliamas smėlis - kaip sako vietiniai, „šalcinis alma“. Žiūrai įžymūs ne tik gausiais medinės architektūros paminklais, čia taip pat dar daug meistrų, tęsiančių senųjų amatų - pynimo iš šiaudų, vytelių ir balanų, audimo - tradicijas. Už Paūlių upė teka pakankamai lygia vaga ir tik pievose išnyra keletas kilpų. Žemiau Paūlių (ties Mardasavu) upė išplatėja ir įteka į Merkį. Merkys leis pailsėti nuo intensyvaus irklavimo, netrukus ir Puvočiai.

marsrutas

Rudnia - Trakiškiai

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 35 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 11 val.

Žygį galima pradėti nuo Ūlos ežero arba nuo Rudnios užtvankos. Rudnia tai bažnytkaimis Ūlos pakrantėje, ji unikali tuo, kad prieš keletą šimtmečių šiame kaime lydyta balų rūda. Čia galite pasigrožėti medine bažnyčia, taip pat pasimėgauti vandens malūno užtvankos kaskadomis ar pasimaudyti Ūlos ežere. Nuo Rudnios prasideda žemesni krantai ir itin gražus Dzūkijos kraštovaizdis. Ūla labai vingiuota ir įdomi - čia daug kliūčių ir iššūkių, kurie privers pasitelkti geriausius baidarių valdymo įgūdžius. Toliau - Kašėtų gatvinis kaimas pasižymintis tradicine dzūkiška architektūra. Nuo Pauosupės kaimo reikalingi Dzūkijos nacionalinio parko leidimai. Šalia Pauosupės kaimelio, dešiniajame Uosupio upelio krante, yra žinomo rašytojo A. Matučio garsioji drevė-muziejus. Zervynų kaimas - vienas gražiausių Dzūkijoje. Jis paskelbtas architektūros paminklu ir yra didžiausias Lietuvos etnografinis kaimas. Nuo Zervynų Ūla pradeda graužtis per supustytą kopų ruožą. Leidžiantis žemyn upe Mančiagirės link, prasideda gamtos paminklu paskelbti Mančiagirės skardžiai - raiškios upės kilpos, aukšti byrančio smėlio krantai. Plaukiant žemyn link Žiūrų, atsiveria įspūdingi smėlėti skardžiai. Kairiajame upės krante – vienas lankomiausių turistų objektų - šaltinis “Ūlos akis”. Tai paslaptinga legendomis apipinta versmė-šaltinis. Jame nuolat kunkuliuoja stipraus vandens srauto keliamas smėlis - kaip sako vietiniai, „šalcinis alma“. Žiūrai įžymūs ne tik gausiais medinės architektūros paminklais, čia taip pat dar daug meistrų, tęsiančių senųjų amatų - pynimo iš šiaudų, vytelių ir balanų, audimo - tradicijas. Netoliese už Žiūrų priplauksite Trakiškų kaimą ir stovyklavietę.

marsrutas

Kašėtos - Paūliai

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 30 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 11 val.

Kašėtų gatvinis kaimas pasižymintis tradicine dzūkiška architektūra. Nuo Pauosupės kaimo reikalingi Dzūkijos nacionalinio parko leidimai. Šalia Pauosupės kaimelio, dešiniajame Uosupio upelio krante, yra žinomo rašytojo A. Matučio garsioji drevė-muziejus. Zervynų kaimas - vienas gražiausių Dzūkijoje. Jis paskelbtas architektūros paminklu ir yra didžiausias Lietuvos etnografinis kaimas. Nuo Zervynų Ūla pradeda graužtis per supustytą kopų ruožą. Leidžiantis žemyn upe Mančiagirės link, prasideda gamtos paminklu paskelbti Mančiagirės skardžiai - raiškios upės kilpos, aukšti byrančio smėlio krantai. Plaukiant žemyn link Žiūrų, atsiveria įspūdingi smėlėti skardžiai. Kairiajame upės krante – vienas lankomiausių turistų objektų - šaltinis “Ūlos akis”. Tai paslaptinga legendomis apipinta versmė-šaltinis. Jame nuolat kunkuliuoja stipraus vandens srauto keliamas smėlis - kaip sako vietiniai, „šalcinis alma“. Žiūrai įžymūs ne tik gausiais medinės architektūros paminklais, čia taip pat dar daug meistrų, tęsiančių senųjų amatų - pynimo iš šiaudų, vytelių ir balanų, audimo - tradicijas. Netoliese už Žiūrų priplauksite Trakiškų kaimą ir stovyklavietę. Už poros valandų plaukimo jus pasitiks Paūliai.

marsrutas

Krokšlys - Paūliai - Merkinė

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 65 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 22 val.

Visas maršrutas: Krokšlys - Rudnia - Kašėtos - Zervynos - Mančiagirė - Žiūrai - Trakiškiai - Paūliai - (toliau Merkio upe) Mardasavas - Puvočiai - Merkinė. Dauguma lietuvių turistinį žygį pradeda nuo Krokšlio kaimo. Šiame kaime įsikūrusi ir mūsų stovyklavietė, todėl plaukimą itin patogu pradėti nuo šio Ūlos kranto. Tai viena iš gražiausių, tačiau ir neramiausių atkarpų: srauni tėkmė, daug nuvirtusių medžių, netikėtų posūkių, ypač vaizdingi aukšti skardžiai. Tai suteikia turistams daugybę įspūdžių ir aštrių pojūčių. Rudnia tai bažnytkaimis Ūlos pakrantėje, ji unikali tuo, kad prieš keletą šimtmečių šiame kaime lydyta balų rūda. Čia galite pasigrožėti medine bažnyčia, taip pat pasimėgauti vandens malūno užtvankos kaskadomis ar pasimaudyti Ūlos ežere. Nuo Rudnios prasideda žemesni krantai ir itin gražus Dzūkijos kraštovaizdis. Ūla labai vingiuota ir įdomi - čia daug kliūčių ir iššūkių, kurie privers pasitelkti geriausius baidarių valdymo įgūdžius. Toliau - Kašėtų gatvinis kaimas pasižymintis tradicine dzūkiška architektūra. Nuo Pauosupės kaimo reikalingi Dzūkijos nacionalinio parko leidimai. Šalia Pauosupės kaimelio, dešiniajame Uosupio upelio krante, yra žinomo rašytojo A. Matučio garsioji drevė-muziejus. Nuo Pauosupės kaimo reikalingi Dzūkijos nacionalinio parko leidimai. Zervynų kaimas - vienas gražiausių Dzūkijoje. Jis paskelbtas architektūros paminklu ir yra didžiausias Lietuvos etnografinis kaimas. Nuo Zervynų Ūla pradeda graužtis per supustytą kopų ruožą. Leidžiantis žemyn upe Mančiagirės link, prasideda gamtos paminklu paskelbti Mančiagirės skardžiai - raiškios upės kilpos, aukšti byrančio smėlio krantai. Plaukiant žemyn link Žiūrų, atsiveria įspūdingi smėlėti skardžiai. Kairiajame upės krante – vienas lankomiausių turistų objektų - šaltinis “Ūlos akis”. Tai paslaptinga legendomis apipinta versmė-šaltinis. Jame nuolat kunkuliuoja stipraus vandens srauto keliamas smėlis - kaip sako vietiniai, „šalcinis alma“. Žiūrai įžymūs ne tik gausiais medinės architektūros paminklais, čia taip pat dar daug meistrų, tęsiančių senųjų amatų - pynimo iš šiaudų, vytelių ir balanų, audimo - tradicijas. Už Paūlių upė teka pakankamai lygia vaga ir tik pievose išnyra keletas kilpų. Žemiau Paūlių (ties Mardasavu) upė išplatėja ir įteka į Merkį. Merkys leis pailsėti nuo intensyvaus irklavimo, netrukus ir Puvočių kaimas bei stovyklavietė. Leidžiantis žemyn Merkiu praplauksite Trasninko gyvenvietę, Alytaus-Druskininkų plento tiltą, už kurio netrukus pasieksite Merkinę. Ties Merkinės piliakalniu Merkys įteka į Nemuną. Tai viena vaizdingiausių Lietuvos vietų.

marsrutas

Puvočiai - Merkinė

marsruto-ilgis

Maršruto ilgis ~ 15 km

marsruto-trukme

Maršruto trukmė ~ 2 dienos

Merkys yra labai graži upė - plati ir srauni, įrėminta miškingomis pakrantėmis. Viena švariausių Lietuvos upių. Jeigu lygintume su Ūla, Merkys yra mažiau sudėtingas, todėl labiau rekomenduojamas pirmą kartą plaukiantiems vandens turistams. Tačiau čia gali tykoti didelių akmenų keteros ar kelią pastoti užvirtę alksniai. Nors ši upė rekomenduojama šeimyniniam turizmui, tačiau budrumo prarasti nereikėtų. Leidžiantis žemyn Merkiu praplauksite Trasninko gyvenvietę, Alytaus-Druskininkų plento tiltą, už kurio netrukus pasieksite Merkinę.Ties Merkinės piliakalniu Merkys įteka į Nemuną. Tai viena vaizdingiausių Lietuvos vietų.

meskeriu-nuoma

Meškerių nuoma

Po intensyvaus plaukimo galite atsipūsti ant kranto ramiai mėtydami kabliuką.

arklio-vezimaitis

Arklio vežimaitis

Turime galimybę pavežioti arklio traukiamu vežimu.

vaises

Vaišės

Iš anksto susitarę galime paruošti sočią dzūkišką vakarienę ar pusryčius. Pas mus galite paragauti garsios grikinės „babkos” ir kitų dzūkiškų gardėsių.

vakarone

Vakaronė

Koks gi dzūkas be dainos ir šokio? Jūsų pageidavimu galime suorganizuoti dzūkų folklorinio ansamblio vakaronę.

dazasvydis

Dažasvydis

Dažasvydis - tai aktyvus sportinis-karinis žaidimas, kurio metu specialiai įrangtoje teritorijoje šaudoma dažų pripildytais rutuliukais. Būtina išankstinė rezervacija.

gamtos-turtai

Gamtos turtai

Artimiausiose apylinkėse visuomet galite grybauti, uogauti, žvejoti ar tiesiog ilsėtis nuostabios gamtos prieglobstyje.

Leidimai

leidimai

Už plaukimą Ūlos upe Dzūkijos Nacionalinio parko teritorijoje (nuo Pauosupės kaimo) reikalingi leidimai - vandens turizmo bilietai. Pranešus iš anksto - mes leidimais pasirūpinsime.

Kitu atveju leidimus galima įsigyti čia.

2019 metų turizmo sezonui vandens turizmo bilieto kaina vienam žmogui buvo 6 Eur dienai.

Vaikams iki 12 metų ir negalią turintiems asmenims taikoma 100 % nuolaida.

Inventorius

inventorius

Baidarėmis, irklais, gelbėjimosi liemenėmis - pasirūpinsime mes, o Jums rekomenduojame šį inventorių:

  • Palapinė, kilimėlis, miegmaišis
  • Priemonės nuo vabzdžių, saulės
  • Apsiaustas nuo lietaus
  • Valgymo įrankiai (šaukštai, puodukai, lėkštutės), maistas, vanduo
  • Higieniniai reikmenys
  • Būtiniausių drabužių atsarga
  • Nebijanti drėgmės, lengva avalynė
  • Vaistinėlė
  • Peilis, kirvis, degtukai, padegimo skystis (jeigu stovyklausite ne pas mus)
  • Fotoaparatas
  • Žemėlapis
  • Šiukšlių maišai
  • Prožektorius

Atsarginius drabužius įpakuokite į hermetiškus neperšlampamus maišus ir neimkite nieko nereikalingo. Visus Jums būtiniausius daiktus lengvai galėsite sutalpinti į baidares, o jeigu nuspręsite stovyklauti pas mus, tai visus daiktus galėsite saugiai palikti.

Taip pat siūlome neužmiršti pasirūpinti savo mobiliųjų telefonų apsauga. Teko matyti ne vieną nuliūdusį veidelį, telefonui įkritus į upę... Taigi, Jūsų pačių naudingi išradimai... :-)

Lankytinos vietos

lankytinos vietos

Varėnos turizmo informacijos centras

Įspūdingas interaktyvus Varėnos krašto žemėlapis, kuriame galite rasti pėsčiųjų dviračių, vandens maršrutus, daug lankytinų vietų. Svarbios informacijos skiltyje rasite informaciją apie Wifi zonas, vaiztines degalines bankomatus ir kt.

Dzūkijos nacionalinis parkas

dzukijos-nacionalinis-parkas
  • Varėnos r., Marcinkonys, Merkinė

Jakėnų seniūnija

Jakenai
  • Akmuo "Užkeikta merga" Akmens k.
  • Nukryžiuotojo Jėzaus parapijos bažnyčia ir varpinė Akmens k.

Kaniavos seniūnija

Kaniava
  • Piliavietė (Karalienės Bonos pilis, Zamkavo kalnas) Dubičių k.
  • Šv. Jėzaus Širdies bažnyčia, Dubičių k.
  • Paminklas 1863 m. sukilimo dalyviams ir kapinės Dubičių k.
  • Rašytojo Anzelmo Matučio drevė Pauosupės k.

Matuizų seniūnija

Matuizos
  • Piliakalnis (Norkūno pilis) su senovės gyvenviete Krūminių k.

Marcinkonių seniūnija

Marcinkonys
  • Etnografijos muziejus Marcinkonių k.
  • Klojimo teatras Margionių k.
  • 48 sodybų Zervynų kaimas -architektūros paminklas
  • Versmė "Ūlos " akis -hidrogeologinis gamtos paminklas
  • Tado Ivanausko zoologijos muziejaus padalinys Čepkelių valstybiniame rezervate Marcinkonių k
  • Šv. apaštalų Simono ir Judo Tado bažnyčia - XIX a. architektūros paminklas
  • Lietuvio liepa, Margionių drevė, Skroblaus ištakos - "Bobos daržo" šaltinis Margionių k.

Merkinės seniūnija

Merkine
  • Piliakalnis (Liškiavos pilies kalnas) Liškiavos k.
  • Alkakalnis (Bažnyčios kalnas) Liškiavos k.
  • Švč. Trejybės bažnyčia ir domininkonų vienuolyno ansamblis gausus dailės paminklų Liškiavos k.
  • Piliakalnis su papiliu Merkinės mstl.
  • Rašytojo Vinco Krėvės - Mickevičiaus namas - muziejus Subartonių k.
  • Namas, kuriame mirė didysis Lenkijos ir Lietuvos kunigaikštis Vladislovas Vaza Merkinės mstl
  • Merkinės kraštotyros muziejus ir muziejaus padalinys Lietuvos laisvės kovų ir kančių muziejus Merkinės mstl.
  • Kryžių kalnelis ir koplyčia Merkinės mstl..
  • Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia - XVII a. architektūros Merkinės mstl.
  • Rašytojo Vinco Krėvės - Mickevičiaus skulptūra Merkinės mstl.
  • Paminklas Šv. Kazimierui Merkinės mstl.
  • Jonionių mitologiniai akmenys

Valkininkų seniūnija

Valkininkai
  • Valkininkų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčia.
  • Valkininkų miestelio senoji dalis - XVI a. urbanistikos paminklas
  • Paminklas Antrojo pasaulinio karo aukoms " Pirčiupių motina" Pirčiupių k.
  • Kryžių kalnas Pirčiupių k.

Varėnos seniūnija

Varena
  • Švč. Trejybės bažnyčia Nedzingės k
  • Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Vytauto paminklas Perlojos k
  • Švč. Mergelės Marijos ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčia Perlojos k.
  • Lietuvos Nepriklausomybės paminklas Senosios Varėnos k.
  • Šv. arkangelo Mykolo bažnyčia Senosios Varėnos k.
  • Tautodailės skulptūrų ansamblis "Čiurlionio kelias" Varėna - Druskininkai kelyje
  • Šv. arkangelo Mykolo bažnyčia Varėnos m.
  • Perlojos istorijos - etnografijos muziejus Perlojos k.

Privatumo nustatymai

    FUNKCINIAI SVETAINĖS

    Reikalingi, tam, kad svetainė atitiktų ES nustatytus privatumo reikalavimus.

    gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types]

    ANONIMINIAI LANKYTOJŲ STATISTIKOS SLAPUKAI

    Šie slapukai leidžia stebėti tinklalapį su „GoogleAnalytics“. Tai „Google“ teikiama paslauga, padedanti gauti informaciją apie naudotojo prieigą prie svetainės. Analizei renkami tam tikri duomenys, pvz., kiek kartų naudotojas apsilankė puslapyje, kokia data, kokia buvo apsilankymo trukmė ir t.t.

    _ga, _gat_gtag_UA_168883758_1, _gid

    SLAPUKAI IR JŲ TEIKIAMA NAUDA JUMS

    Mūsų svetainėje, kaip ir didžiojoje dalyje kitų interneto svetainių, naudojami slapukai (cookies). Slapukai – tai nedideli tekstiniai failai, kurie paliekami jūsų kompiuterio arba mobilaus telefono naršyklėje kol jūs naršote.

    MŪSŲ SLAPUKAI PADEDA:

    • įsitikinti, kad mūsų svetainė veiktų taip, kaip tikitės jūs;
    • prisiminti jūsų pasirinkimus apsilankymo svetainėje metu;
    • pagerinti svetainės greitį ir saugumą;
    • nuolat tobulinti mūsų svetainę;

    MES NENAUDOJAME SLAPUKŲ:

    • rinkti jūsų asmeninę informaciją be jūsų sutikimo;
    • rinkti slaptą informaciją be jūsų sutikimo;
    • perduoti duomenis trečiosioms šalims;

    LEIDIMAS NAUDOTI SLAPUKUS

    Jeigu jūsų programinės įrangos, kurią naudojate peržiūrėti šią svetainę (jūsų naršyklės), nustatymai yra pritaikyti, kad priimtumėte slapukus, taip pat ir jūsų tolesnis naudojimasis mūsų svetaine, reiškia, kad jūs sutinkate priimti slapukus.

    MŪSŲ SVETAINĖJE NAUDOJAMI SLAPUKAI

    FUNKCINIAI SVETAINĖS SLAPUKAI

    Šie slapukai yra privalomi ir jų atsisakyti galima tik nenaudojant svetainės.

    Funkciniai slapukai, kuriuos mes naudojame:

    • gdpr[allowed_cookies]
    • gdpr[consent_types]

    ANONIMINIAI LANKYTOJŲ STATISTIKOS SLAPUKAI

    Mes naudojame slapukus, tam, kad sukurtume lankytojų statistiką, pvz., kiek žmonių lankėsi mūsų tinklalapyje, kokią operacinę sistemą jie naudoja (pvz., „Mac“ arba „Windows“), kiek laiko jie praleidžia svetainėje, kokį puslapį jie žiūri ir t.t. Tai padeda nuolat tobulinti mūsų svetainę pagal jūsų poreikius.

    Šie slapukai leidžia stebėti tinklalapį su „GoogleAnalytics“. Tai „Google“ teikiama paslauga, padedanti gauti informaciją apie naudotojo prieigą prie svetainės. Analizei renkami tam tikri duomenys, pvz., kiek kartų naudotojas apsilankė puslapyje, kokia data, kokia buvo apsilankymo trukmė ir t.t.

    Šios vadinamosios „analytics“ programos taip pat mums nurodo, kaip žmonės pasiekė šią svetainę (pvz., iš paieškos sistemos) ir, ar jie buvo čia prieš tai. Tai leidžia mums investuoti daugiau pinigų savo paslaugų tobulinimui, o ne rinkodaros išlaidoms.

    Anoniminiai slapukai kuriuos mes naudojame:

    • _ga
    • _gat_gtag_UA_168883758_1
    • _gid

    SLAPUKŲ IŠJUNGIMAS

    Slapukus galite išjungti, koreguodami naršyklės nustatymus. Tačiau tai gali sumažinti mūsų ir didelės dalies pasaulio svetainių funkcionalumą, nes slapukai yra standartinė daugumos šiuolaikinių svetainių dalis. Taip pat jūs galite pasirinkti kokius slapukus išjungti, bei kurių slapukų naudojimui jūs neprieštaraujate spausdami